اجاره قبض عوض توسط فضول


  اجاره قبض عوض يا اجاره قبض ثمن خود دو حالت دارد :


1 ) ممکن است ثمني که در معامله فضولي تعيين شده است، ما لي کلي باشد مانند اينکه فضول ، خانه مالک را در قبال مبلغ 500 ميليون تومان يا هزار تن گندم به صورت کلي فروخته باشد و آن ثمن کلي را نيز از اصيل خريدارفضولي گرفته باشدَ


   چنانچه مالک قرارداد فروش خانه را تنفيذ کند و در عين حال گرفتن ثمن توسط فضول را تنفيذ کند مالک ثمن را از فضول خواهد گرفت در مقابل اگر مالک گرفتن ثمن توسط فضول را تنفيذ  نمايد براي گرفتن آن به خود اصيل يا خريدار فضولي مراجعه خواهد نمود و اصيل نيز بعد از پرداخت براي استرداد آنچه که به ناروا به فضول پرداخته بود به فضول مراجعه مي‌کند.


 


اجاره قبض عوض توسط فضول


اگر ثمني که در قرارداد تعيين شده است، مالي معين مانند يک دستگاه خودرو باشد فروشنده به محض تنفيذ  قرارداد فروش خانه مالک آن دستگاه خودرو مي‌شود و خودرو در دست هرکسي باشد، آن را از او خواهد گرفت چه متصرف خودرو فضول باشد چه اصيل و  شخصي ثالثي غير از آن ها


     نتيجه آنکه اگر ثمن معين باشد ،تنفيذ يا عدم تنفيذ دريافت ثمن توسط فضول هيچ اهميتي نخواهد داشت اگر ثمن معين باشد فورا به مالکيتش در مي آيد .


    آثار رد معامله فضولي ميان مالک ، فروشنده فضولي و خريدار فضولي


     اگر قرارداد بيع فضولي به عنوان مثال در مورد يک خودرو بسته شده باشد و اين خود توسط فروشنده فضولي در اختيار خريدار فضولي،  قرار گرفته باشد و مالک قرارداد بيع فضولي رد کنند،  قرارداد باطل خواهد شد.


    در اين حالت مالک به خريدار فضولي مراجعه مي‌کند و خودرو يعني اين عين را از او مي گيرد و چنانچه خودرو براي مدتي در اختيار خريدار فضولي بوده باشد  اجرت المثل منافع آن دوران را نيز ازاو خواهد گرفت.


 


لطفا در صورت نياز به وکيل حقوقي با موسسه حقوقي حامي در تماس باشيد.


 


 خريدار فضولي از اتومبيل استفاده کرده يا نکرده باشد و چه او بداند که فروشنده فضول است و مالک نمي باشد و چه نداند چراکه او در برابر مالک غاصب تلقي مي شود.


 خريدار فضولي بعد از آن که به فروشنده فضولي مراجعه مي‌کند و ثمني را که به و پرداخت بوده از اوخواهد گرفت زيرا عقد بيع باطل بوده چرا که خريدار فضولي عالم باشد که فروشنده فضول است.


اما اگر خريدار فضولي از اين موضوع که فروشنده فضول است  آگاه نباشد  و فريب خورده باشد مي‌تواند از فروشنده فضولي خسارت نيز بگيرد اين خسارت از جمله شامل اجرت المثل است که خريدار فضولي به مالک پرداخته است و همچنين چنانچه ثمني که خريدار فضولي به فروشنده فضولي داده است پول باشد کاهش ارزش ثمن را نيز از او خواهد گرفت (راي وحدت رويه )


منظور از کاهش ارزش ثمن فرضي است که ثمن قرار دارد پول بوده و از تاريخي که خريدار آن را به فروشنده داده تا زماني که فروشنده آن را برگردانده است در اثر تورم دچار کاهش ارزش شده است.


 


نويسنده : ليلا عبادي ، کارشناس حقوقي


برگرفته از تيم وکلاي موسسه حقوقي حامي دادگستر ساعد لطفاد در صورت نياز به مشاوره حقوقي با ما در تماس باشيد.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فضولي ,فضول ,مالک ,فروشنده ,خريدار ,خودرو ,خريدار فضولي ,فروشنده فضولي ,خواهد گرفت ,مراجعه مي‌کند ,کاهش ارزش ,فضولي مراجعه مي‌کند ,خريدار فضولي مراجعه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ورمی کمپوست کرم خاکی اخبار مهاجرت جواهرات و سنگ های قیمتی معرفی شرکت و محصولات automation24 کافه پارسی | CAFEPARSI بهترين منابع آموزش برنامه نويسي اندرويد Anna جوکر