مهريه چيست 


مهريه يکي از آثار مالي عقد نکاح مي باشد. مهر از حقوق مالي زوجه به شمار مي آيد که به سبب انعقاد نکاح مستحق آن مي گردد.اام مربوط به تمليک مهر،ناشي از حکم قانوني است و ريشه قراردادي ندارد، به اين دليل سکوت طرفين ازدواج و حتي تراضي آنان مبني بر اينکه زن مستحق مهر نباشد، تکليف مرد را از دادن آن از بين نميبرد.


 


 


انواع مهريه




در قانون مدني مهر بر سه گونه است.مهرالمسمي، مهرالمتعه، و مهر المثل که هر يک داراي شرايط و احکامي خاص است.


 


ميزان مهريه


در اين باره ماده 1080 قانون مدني مقرر مي دارد: تعيين مقدار مهر منوط به تراضي طرفين است. با عنايت به ماده مرقوم بايد گفت از نظر قانون،ريال مقدار و ميزان مهر سقف معين و مشخصي ندارد و طرفين مي توانند به هر ميزان که بخواهند مهرالمسمي را تعيين کنند




 

 

 



قانون مهريه


به موجب ماده 22 قانون حمايت از خانواده 1391 تا ميزان 110 عدد سکه بهار آزادي يا معادل آن زوجه مي تواند اعمال ماده 3 قانون نحوه محکوميت مالي نمايد، يعني اگر زوج مهر را نپردازد براي تمام آن نمي توان او را حبس نمود بلکه تا 110 سکه يا معادل آن در صورتي که زوج دادخواست اعسار ندهد يا اعسار او اثبات نگردد به درخواست زوجه حبس مي شود و براي بيش از آن، حبس زوج ممکن نيست. اما اگر شوهر اموالي داشته باشد براي بيشتر از 110 سکه مي توان اموال شوهر را توقيف و با فروش آن را وصول کرد. پس قانون اخير نافي اختيار زوجين در تعيين ميزان آن نيست.
















محاسبه مهريه


در صورتي که مهريه پول باشد نحوه محاسبه آن به دو صورت ذيل مي باشد.



  • نحوه محاسبه مهريه در صورت وقوع طلاق يا مطالبه مهريه با ادامه زندگي مشترک: متوسط شاخص بها تورم در سال قبل از محاسبه و مطالبه مهريه تقسيم بر متوسط شاخص بها در سال وقوع عقد ضرب در مهر مندرج در عقد نامه


  • نحوه محاسبه مهريه زن از شوهر فوت شده : متوسط شاخص بها در سال فوت زوج تقسيم بر متوسط شاخص بها در سال وقوع عقد ضرب در مهر مندرج در عقد نامه.




 


اقساط براي پرداخت مهر:


به موجب ماده 1083 قانون مدني براي تاديه تمام يا قسمت ياز مهر مي توان مدت يا اقساطي قرار داد.


با عنايت به ماده مرقوم اگر:


 


انواع مهريه


1-مهريه حال باشد: در اين صورت بايد تا مدت تعيين شده تاديه گردد.


2-مهريه موجل باشد: در اين صورت بايد تا مدت تعيين شده تاديه گردد.


3-مطالبه آن به اختيار زوجه باشد: يعني مهريه عندالمطالبه باشد، در اين مورد هرگاه زوجه اراده کند مهر بايد پرداخت شود.


4-مطالبه آن منوط به استطاعت و توان مالي زوج باشد: يعني مهريه عندالاستطاعه باشد، زوجه بايد تمکن مالي زوج را اثبات کند سپس مهر را بگيرد.


5- در صورتي که پرداخت آن اقساطي باشد: زوج بايد در مواعد تعيين شده آن را بپردازد.


 


تلف و عيب مهر


در اين باره ماده  1084 بيان ميدارد: هرگاه مهر عين معين باشد و معلوم گردد قبل از عقد معيوب بوده و يا بعد از عقد و قبل از تسليم معيوب و تلف شود شوهر ضامن عيب و تلف است.


بنابراين اگر مهر بعد از عقد و قبل از تسليم به زوجه تلف و يا معيوب گردد، زوج ضامن است: در اين حالت در صورت تلف شدن عين مهر، زوج بايد مثل يا قيمت آن را بدهد.


 و اگر مهر قبل از عقد معيوب بوده باشد، زوج ضامن عيب آن است. در اين صورت زن حق دارد قرارداد مهر را فسخ کند و مثل يا قيمت آن را دريافت کند و يا مهر را نگه دارد و ارش مطالبه کند.


و اگر مهر بعد از تسليم به زوجه تلف يا معيوب شود، زوج ضامن نيست، مگر آنکه تلف يا معيوب شدن آن به از تسليم ناشي از عيبي باشد که قبل از قبض در آن وجود داشته است.


در صورتي که در مورد اين مطلب هرگونه سوالي داريد ، وکلاي موسسه حقوقي حامي دادگستر ساعد ، آماده ي پاسخگويي به شما هستند ، لطفا با ما تماس بگيريد.









مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Kayla پیک من مرجع دانلود موزیک ویدیو های بی تی اس آموزش های شطرنج را به رایگان بیاموزید گاه نوشت های یک نویسنده لوله پلیکا و اتصالات یو پی وی سی animefa شخصی پاورپوینت پیام های آسمانی هشتم