شرايط و موارد شروع به جرم | شروع به جرم | شروع به جرم چيست


شروع به جرم چيست


شروع به جرم عبارت است از اينکه شخص قصد ارتکاب جرم را به ذهن خود آورده و براي اين امر تهيه مقدمات نيز کرده و وارد عمليات اجراي جرم نيز شده است ولي عاملي خارج از اراده وي مانع تحقق جرم شده است . با ما همراه باشيد با ادامه مقاله شرايط و موارد شروع به جرم.


 


قانونگذار در ماده 122 قانون مجازات اسلامي شروع به جرم را اينگونه تعريف کرده است هر کس قصد ارتکاب جرمي کرده و شروع به اجراي آن نمايد را که به واسطه عامل خارج از اراده او قصد معلق بمانند به عبارت ديگر شروع به جرم يعني عمليات اجرايي جرم رفتاري که به منظور عملي نمودن قصد مجرمانه انجام داده ليکن به جهت مانع خارجي به تحصيل نتيجه مورد نظر منتهي نگرديده است.


 


چه زماني شروع به جرم کيفر دارد؟


 شروع به جرم وقتي مستوجب کيفر است که براي مرتکب آن ضمانت اجراي کيفري پيش بيني شده باشد.


 شروع به اجراي جرم اعمالي متصل به جرم است و بدون ابهام و سپس مجرمانه مرتکب را آشکار ميکند.


ماده 122 قانون مجازات اسلامي مقرر مي دارد هر کس قصد ارتکاب جرمي کرده و شروع به اجراي آن نمايد لکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بمانند به شرح ذيل مجازات مي شود.


 


 


مجازات جرم ، شرايط و موارد شروع به جرم


 الف )در جرايمي که مجازات قانوني آنها سلب حيات حبس ابد يا حبس تعزيري درجه 1 تا 3 از 3 به حبس تعزيري درجه چهار


 ب) در جرايمي که مجازات قانوني آنها قطع عضو يا حبس تعزيري درجه چهار است به حبس تعزيري درجه 5 


پ)در جرايمي که مجازات قانوني آنها شلاق حدي يا حبس تعزيري درجه 5 است به حبس تعزيري يا شلاق يا جزاي نقدي درجه شش


 


شرايط و موارد شروع به جرم


 هرگاه رفتار ارتکابي ارتباط مستقيم با ارتکاب جرم داشته لکن جهات مادي که مرتکب از آنها بي اطلاع بوده وقوع جرم غير ممکن باشد اقدام انجام شده در حکم شروع به جرم است براي تحقق شروع به جرم قصد مجرمانه قبلي براي ارتکاب به جرم يعني عنصر معنوي ضروري است و لذا در جرايم غيرعمدي و جرايم ناشي از تخلفات از نظامات دولتي فرض شروع به جرم منطقي است زيرا براي تحقق شروع به جرم لازم است .


شخص به قصد ارتکاب جرم خاص دست بزند و به عللي که خارج از اراده او است قصد معلق بماند بنابراين در جرايم غيرعمدي به طور منطقي فرض شروع به جرم منتفي است در جرايم عمدي نيز مجرد قصد ارتکاب جرم شروع به جرم نبوده است بلکه بايد همراه با آغاز عمليات اجرايي جرم باشد تا مرتکب مستوجب مجازات باشد. بايد در بين عنصر مادي و معنوي تقارن زماني وجود داشته باشد اعمال مقدماتي نيز اصولاً قابل مجازات نيستند در حالي که عمليات شروع به اجرا ممکن است در مواردي قابل  مجازات باشد.


 


در صورت سوال در مورد اين مطلب با موسسه حقوقي حامي دادگستر تماس بگيريد : 88523496





مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

saba Chris Donna نگین کویر برش ليزر Cathy ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کورش عروج